contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Vise Pyroflam Si Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tocmai ce citisem despre vasele vitroceramice din gama Pyroflam la o colegă bloggeriţă, când, din bucătărie, taică'meu mă anunţă că bucata de carne de porc scoasă de cu seară din congelator era deja la temperatura optimă ca s-o bucăţălesc şi s-o pun la fiert.
M-am desprins cu greu din faţa monitorului, gândindu-mă la ce bine era să am un vas din acela Pyroflam acum: n-aş fi aşteptat atât să se dezgheţe carnea ci as fi avut-o pregătită deja, tăiată bucăţele, şi pusă la congelator, iar acum aş fi pus-o pe foc cu apă, ca să fiarbă. Sau în cuptor, sau la microunde, depinde ce mâncare aş fi vrut să gătesc.
Am pus carnea la fiert în oala de inox, care deşi nu este prea veche, e îngălbenită de mult. Vasele vitroceramice au o garanție de 25 de ani, și precis nu se îngălbenesc de la flacără, ori dacă totuși se mai întâmplă, se pot curăţa foarte rapid datorită materialului special din care sunt făcute.
Cu gândul la vasele Pyroflam, am luat un morcov, un pătrunjel și o ceapă, toate trei mai mărişoare, aşa, să le curăţ, să le spăl și să le dau prin răzătoare. Am mai pus eu acolo și o bucată de ardei iute tăiată mărunt, apoi am călit un pic ceapa cu un praf de sare, că mie aşa-mi place gustul ciorbelor: de ceapă ușor călită. Apoi am turnat 2 litri de apă, am adăugat legumele,
și mai apoi carnea pe care o pusesem la fiert într-un vas mai mare (ați mai văzut la mine pe blog că prefer să arunc prima apă în care fierbe carnea). Am pus capacul, am lăsat la foc mic și m-am dus iarăși la calculator să văd ce mai aflu despre această gamă de vase și am citit acolo despre promoția specială prin care pot fi ele achiziționate în magazinele Real.

După vreo oră, am adăugat în ciorbă 2 linguri de bulion, o jumătate de litru de borș, iar după ce a mai clocotit ciorba încă 10 minute, am potrivit de sare, iar la urmă de tot am presărat leuștean și pătrunjel verde tocate mărunt. După care am închis focul.

Am servit-o caldă, și a fost foarte bună, deși tare mă gândesc că gătită într-un vas Pyroflam altul ar fi fost gustul ciorbei, pentru că vasele de ceramică dau mâncării gustul acela clasic, de neegalat, ca de gătit în cuptor de ţară, ori pe plită cu lemne, iar nu pe foc de aragaz.

Dar cine știe? Poate că veți vedea pe blogul meu și rețete pregătite în vase vitroceramice, de exemplu viţel în sos Roquefort. Eu, una, îmi doresc foarte mult un asemenea vas!
Poftă bună! :)