contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Verze Cu Tarhon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 De când am descoperit boiaua afumată, o încerc în diferite mâncăruri. De data asta am folosit-o la ciorba asta din 3 feluri de varză .E drept că am folosit-o într-o ciorbă de varză aici. Juri că-i o ciorbă făcută cu afumătură.Am fost zilele trecute în piață Obor și la etajul halei de legume sunt vreo 3 magazine cu mirodenii, aproape unul lângă altul.Toate aveau boia afumată, cu o culoare și un miros extraordinar, foarte asemănătoare ca gust și miros cu cea spaniolă.În rest nici o inginerie: o oală de 4-5 litri, legume și mirodenii. 

 INGREDIENTE:
 -500 g varză de Bruxelles
 -500 g varză albă tocată
 -2 cești de varză tocată murată
 -o ceapă tocată
 -2 morcovi medii tocați
 -o țelină mică tocată
 -o lingură cu vârf de tarhon uscat (sau 2 linguri de tarhon verde tocat)
 -250 ml zeamă de varză acră ( borș sau sucul de la o jumătate de lămâie)
 -200 ml smântâna de gătit (lichidă)
 -1/2 linguriță de boia afumată iute, sau o lingură de boia afumată dulce, sau combinate, după cum vă place
 -pătrunjel verde tocat pentru servit
 -tarhon verde tocat (opțional)
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Puneți într-o oală de 4 l apa cu toate legumele tocate, mai puțin varza de Bruxelles, la fiert. Când sunt treisferturi fierte, adăugați-le și pe ele (verzele de Bruxelles se fierb mai repede).
 2.Când toate legumele sunt fierte adăugați zeama de varză, smântâna de gătit, tarhonul și boiaua afumată și mai fierbeți ușor 5 minute. La sfârșit potriviți gustul de sare și piper.
 3.Serviți ciorba presărată cu pătrunjel verde și tarhon verde tocate alături eventual de o salată de ceapă roșie sau ardei iute.

 Poftă bună!