contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O bunatate chiar si rece, cu mamaliga calda (de la soare) si ardei iute din geam.

Slide1

Dar inainte de reteta, stiti, la jurnal ce am mai facut, ca sa nu uit. Sunt la o firma cu sediul in uzina Faur (fosta 23 August) si in fiecare dimineata ma intampina …

Slide2

In poza urmatoare e casa unui om care si-a pierdut casa si locuieste acolo, cu un catel, m-a intristat povestea lui.

Slide3

Aproape de locul de munca sunt doua locuri unde se mananca excelent, la pret mic, un turc si o cantina in incita uzinei. La turc am mancat aripioare, pilaf, frigarui si un sandwich demential cu snitel. La Toni, cel de langa poarta unu, diverse, bun si ieftin. Dar ce mi-a placut, azi nu mai aveau hamsii, muream de pofta, mai erau cateva intr-un colt de gastronom, nicidecum o portie. Ei bine, bucatarul mi le-a facut cadou :) (poza e dupa ciuguleala, erau vreo cinci hamsii, excelente).

Slide4

Sa trecem la ciorba de varza care a iesit buna de tot, nu am multe de povestit la reteta, cam aceeasi cantitate de varza dulce si acra, tocate, inabusite in ulei. Am pus peste ele zarzavat de ciorba clasic, ceapa, telina, morcov, felii de costita afumata, fulgi de ardei iute si putin marar, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba.

La final am dres cu smantana amestecata cu suc de rosii.

Mamaliga e de la cantina de la Toni, ardeiul din geam, ciorba rece dupa ce am aterizat din canicula. Combinatie bestiala.

Slide5

Fara kaizerul ala, chiar mancarea saracului, am facut o oala mare si mai am pentru inca o oala (varza si zarzavat, la congelator), cred ca e cea mai ieftina mancare posibila. Si e si buna, poate tocmai findca e ieftina.

rororo