contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Varza (lucskos Kaposzta)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am modificat oarecum reteta sa-i mai reduc din grasimi si prajeli :)
o capatana de varza noua (cam 1,5 kg) taiata in patratele 5x5cm
2 pulpe de curcan afumat (sau alta afumatura)
1 ceapa rosie
1 pahar mare de smantana
marar verde sau uscat
1 lingurita de cimbru sau dupa gust
1 lingura de amidon sau faina
1 lingura de bulion de ardei rosu sau 1 lingurita de boia de ardei dulce
sare, piper, otet dupa gust
- punem pulpele la fiert in apa rece si le fierbem vreo 45-60 de minute
- ceapa taiata marunt se adauga in ciorba, la fel si varza

- adaugam piperul si bulionul de ardei
- sarea o punem numai cand carnea e aproape fiarta
- fierbem totul pana s-a inmuiat varza aproape complet, adaugam otet dupa gust, cimbrul si mararul uscat
- desfacem 1 lingura de amidon sau de faina intr-un pahar de smantana si-o adaugam in oala, mai lasam sa fiarba cateva minute si tragem de pe foc.
A 2-a zi e si mai buna :)

Articol recomandat de http://anditudor.blogspot.com/2009/10/ciorba-de-varza-lucskos-kaposzta.html