Ciorba De Varza Dulce
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
M-am procopsit zilele trecute cu o varza. Si am tot zis ca fac o salata din ea. Varza am facut-o! Am uitat complet de ea, ca asa e la noi… luam multe, mancam ce ne place mai mult la inceput… si la final ne straduim sa NU aruncam la fel de multe!
Dar sa revin la varza, pe care am facut-o, ghici! Tot varza. Ciorba de varza de fapt, pentru care…
Ai nevoie de:
- o varza potrivita;
- o ceapa;
- un morcov;
- o jumatate de cana cu bulion;
- ulei pentru calit;
- cimbru, chimen, marar, sare, piper.
Cureti, speli si toci marunt ceapa si morcovul. Le calesti in putin ulei pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugi o cana cu apa calda si lasi sa fiarba. Intre timp, tai varza fideluta si o amesteci cu putina sare. Pui varza cu o crenguta de cimbru in oala si adaugi apa calda, in functie de cat vrei sa iasa ciorba de deasa. Lasi sa fiarba 10-15 minute, adaugi chimenul si bulionul si lasi sa dea in 2-3 clocote.
Potrivesti de sare si piper si dupa 10 minute adaugi mararul tocat marunt.
Este o ciorbita usoara si gustoasa, potrivita pentru primavara-vara.
Pofta buna!