Ciorba De Varza Alba Cu Afumatura
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
-o varza alba proaspata de cca 1 kg,
-o jumatate de kg rosii bine coapte,
-o ceapa,
-un ardei rosu,
-un morcov,
-sare,
-3-4 linguri otet,
-piper boabe,
-o lingurita boia de ardei,
-un praf de cimbru macinat,
-un ciolan afumat 5-700g (sau alta afumatura)
Preparare:
Taiati ciolanul si lasati-l in apa rece ceva timp sa iasa afumatura de prisos, opariti-l apoi si curatati-l cat mai bine sa aveti mai putin de spumuit cat fierbe. Eu una il dau cateva clocote bune si schimb apa ca sa scap de cat mai multa grasime. Il fierb apoi bine si abia dupa aceea pun varza tocata fin si frecata cu un praf de sare si ceva otet, dupa gust as zice. Nu uitati ca rosiile au aciditatea lor asa ca nu trebuie exagerat cu otetul, 3-4 linguri e suficient.
Cand varza a inceput sa se inmoaie bine adaugati ceapa tocata marunt si rosiile decojite date pe razatoare sau tocate marunt. Daca doriti sa le luati din acreala asa maruntite le fierbeti separat intr-un vas mic pana devin o pasta ca un bulion.
Le lasam sa fiarba bine si dupa aceea adaugam ardeiul si morcovul tocate marunt. Spre sfarsitul fierberii se pun boabe de piper si cimbru si se potriveste de sare.
Cam asta este cu ciorba de varza alba cu afumatura. Merge de minune si fara carne pentru zilele de post cu adaos de 1-2 linguri de ulei dupa ce a fiert...
Pofta buna!