Ciorba De Vara
Sursa Ciorba de vara
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o ciorba racoritoare care se serveste mai mult rece. Sfecla rosie ii da o culoare si un gust aparte iar combinatia de legume si sana -dulce acrisoara este ideala.
Ingrediente necesare :
1 sfecla potrivita
1 radacina de patrunjel
2 morcovi potriviti
2 cartofi
1 dovlecel
1 radacina telina mica si cateva frunze
1 mana de varza
2 ardei capia rosii
1 legatura de ceapa verde
1 ceapa uscata
½ legatura marar
½ legatura patrunjel verde
½ legatura leustean
1 cana mare de corcoduse
Pasta concentrata de tomate sau rosii
Sana sau smantana
Vegeta
Mod de preparare :
1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete.
2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla rasa.
Ingrediente necesare :
1 sfecla potrivita
1 radacina de patrunjel
2 morcovi potriviti
2 cartofi
1 dovlecel
1 radacina telina mica si cateva frunze
1 mana de varza
2 ardei capia rosii
1 legatura de ceapa verde
1 ceapa uscata
½ legatura marar
½ legatura patrunjel verde
½ legatura leustean
1 cana mare de corcoduse
Pasta concentrata de tomate sau rosii
Sana sau smantana
Vegeta
Mod de preparare :
1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete.
2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla rasa.
3. Se adauga apa clocotita (aproximativ 2 l) si cartofii.
4. Dupa ce au fiert legumele pe jumatate se pune dovlecelul si varza taiata julien.
5. Separat se fierb corcodusele spalate in ½ kg de apa. Se strecoara zeama de coaja si samburi si se adauga la sfarsit cand au fiert legumele.
6. Se presara jumatate din verdeata tocata, se drege de sare si se pune pasta de tomate dizolvata in putina zeama.
7. Se mai da in cateva clocote si cand luam oala de pe foc punem restul de verdeata. Se serveste rece cu sana.
Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata verde pentru a pune in farfurie la servire
Pofta buna !