Ciorba De Vacuta
Sursa Ciorba de vacuta
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie:
pulpa vita (costite vita) 6oo gr
morcov( 2), patrunjel rad(2)., telina rad,
1ardei rosu si 1galben
2ceap2 , 4rosii, fasole pastai150 gr, mazare150 gr., 3 cartofi citeste toata reteta
zarzavat verde: patrunjel, loboda, stevie, leustean, frunza sfecla rosie,marar(putin),frz. telina, cimbru
si ce va mai place.
bors de putina 500 ml
sare, piper.
200 gr smantana si 2 galbenusuri
Spalati legumele, carnea si zarzavatul. Puneti oala in care faceti ciorba , cu apa pe foc. Cand clocoteste adaugati carnea, apoi cand formeaza spuma, curatati cu spumiera!!!( eu tai carnea dinainte in cuburi) Adaugati radacinoasele taiate cuburi sau date prin razatoarea mare, cand furculita intra in carne.
Punem fasolea cu mazarea si cartofii.
Verificati ca legumele si carnea sa fie fierte, apoi adaugatii rosiile taiate cuburi.
Dupa rosii la 2,3 clocote, taiati verdeturile si presarati in oala.
Lasati un clocot si apoi inchideti focul.
Dregeti cu smantana cam 200 gr ,frecata cu 2 galbenusuri,fara albusuri!!! Amestecati si puneti si o crenguta de cimbru intreaga pentru aroma!!!!(de retinut : nu fierbeti cu smantana, ci o puneti imediat ce ati inchis focul ). Sau puteti sa va puneti smantana doar in farfurie...!! nu uitati de ardeiul iute...important!!!
mmmm mi s-a facut pofta deci,.... POFTA MAREEE, la ciorba de vacuta!!!