Ciorba De Vacuta
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Ingrediente
6 portii costita de vitel
2 morcovi
3 cepe verzi
o buc telina
2 ardei grasi
5 rosii
3 cartofi
o mana de pastai verzi
1 leg marar
1 leg patrunjel
1 leg leustean
1 lg pasta de tomate
500 ml bors de putina
1 ou
3 lg smantana
Mod de preparare
Se pun costitele la fiert,cand da in clocot se inlatura cu grija spuma formata si mai lasam sa fiarba 20 min.Adaugam ceapa taiata marunt,morcovul si telina date prin razatoarea de mere si ardeii grasi tocati si ei marunt.Fierbem incontinuare la foc potrivit pana ce carnea s+a patruns bine.Adaugam si fasolea pastai taiata in buc potrivite rosiile tocate marunt si cartofii in cuburi mici.Potrivim gustul cu sare iar daca ciorba nu capata culoare de la rosii mai adaugam si pasta de tomate.
Aproape de final acrim ciorba cu bors ,dupa care o dregem cu oul batut amestecat cu smantana.Inchidem focul si rasturnam in oala mararul,patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Se serveste fierbinte cu leustean verde deasupra, alaturi de un ardei iute.
Pofta buna!!!