Ciorba De Vacuta
Sursa Ciorba de vacuta
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu va era dor de o ciorbita? Va propun o ciorba de vacuta extrem de gustoasa.
INGREDIENTE:
- carne vitel cu os (aprox 1 kg )
- 1 telina mica
- 2 pastarnaci
- 1 radacina de patrunjel
- 3-4 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 3 cartofi
- 100 ml suc rosii
- 1 ou
- 1 l bors proaspat
- 1 legatura patrunjel
- sare
PREPARARE:
Punem intr-un vas carnea la fiert, avand grija sa o mai spumam din cand in cand. Intre timp tocam toate legumele marunt. Dupa ce a fiert carnea cam jumatate de ora adaugam ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel.
Cand aproape s-au fiert legumele si carnea adaugam ardeiul gras, cartofii mai dam intr-un clocot si adaugam sucul de rosii.
La sfarsit punem si oul batut, saram dupa gust, adaugam borsul, mai lasam 5-10 min ciorba pe foc si gata. Aveti o ciorba foarte gustoasa!
Mie imi place foarte mult borsul proaspat, daca nu gasiti acriti ciorba cu ce sunteti obisnuiti.
A, sa nu uit de patrunjel care se pune la sfarsit!
Sa aveti pofta!