contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Vacuta Dreasa Cu Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De mult n-am mai postat o ciorbita.. De ceva timp am trecut pe ciorbe "albe", sau mai corect, ciorbe drese cu smantana! De data asta o ciorbita de vacuta, o bunatate!!!
Ingrediente:
cca 500 g carne de vitel cu os
4 fire ceapa verde
2 morcovi medii
½ telina mica
2 linguri orez
cca 250 ml otet de la gogosari
300 g smantana
sare
leustean


In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul.  Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute. Am adaugat orezul si otetul, lasand la fiert inca vre-o 15 minute.  Dupa acest timp, am dat focul mic, iar cu polonicul am luat zeama din ciorba si am pus in castronul cu smantana, omogenizand bine. Cand amestecul de smantana a ajuns la temperature ciorbei, am turnat totul in oala. Am potrivit de sare si otet, apoi am adaugat la ciorba  tijele de leustean (fara a-l toca). Am oprit focul si am acoperit cu cu capac.
Am servit ciorbita fierbinte, cu ardei iute si painica proaspata.
Pofta buna!