contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Urzici Cu Omleta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






  Ciorbita asta e facuta inainte de sarbatori, dar nu am apucat sa o pun inainte si apoi au venit alte retete ;) Stiu ca este foarte posibil sa nu mai gasiti urzici, dar merge la fel de bine cu loboda, asa ca o puteti face cu loboda, care se mai gaseste la piata. 
   Eu ador ciorbitele/borsurile de acest gen, in special de loboda si urzici ;)  Si unde mai punem ca sunt si foarte bune pentru organism. Primavara este generoasa si ne ofera cele mai bune legume si este pacat sa nu profitam de ele.
  Se serveste cu omleta si smantana sau simpla, dupa gusturile fiecaruia  ;)


Ingrediente:

urzici/loboda
1 ceapa
1/2 ardei
1 morcov
bors/ otet
sare, piper
patrunjel

Omleta:
2 oua
1 lingura apa
2 fire ceapa verde
sare, piper

Mod de preparare:

Urzicile se curata si se opresc doar frunzele; se spala in mai multe ape. Intr-o cratita se pune apa cu sare si in momentul in care clocoteste se adauga urzicile si se lasa 5 minute, apoi se scot, se trec pe sub un jet de apa rece, se storc bine de apa si se toaca marunt.

Intr-o oale se pun 2-3 linguri ulei si se calesc legumele tocate, apoi se adauga urzicile si 1.5-2 litri apa. Se fierbe pe foc mic, iar cand legumele sunt moi se adauga condimentele si bors/otet dupa gust.

Omleta:

Ouale se bat cu sare, piper si 1 lingura de apa, apoi se adauga ceapa verde tocata. Intr-o oala de teflon se pune o lingura de ulei si se incinge bine; se pun ouale si se lasa 1-2 minute pe o parte, apoi se intoarce cu grija pe cealalta parte (nu o sa fie prea multe probleme deoarece omleta o sa fie subtire si nu se rupe la intoarcere) si se mai lasa 1 minut. Omleta se rastoarna pe un platou si se ruleaza, apoi se taie feliute subtiri.

Ciorba se serveste cu smantana si fasii de omleta.