Ciorbă De ștevie
Sursa Ciorbă de ștevie

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O ciorbă ușoară, preferata soțului meu.
Folosesc:
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mediu
- 1 țelină mică
- 2 cartofi medii
- 4 linguri de orez
- ștevie
- leuștean
- pătrunjel verde
- 1,5 l apă
- 0,5 l borș
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- sare piper
Tai ceapa, morcovul, țelina și cartofii și îi pun la călit în puțin ulei.

Între timp, mă ocup de curățatul și tocatul zarzavatului. Îmi păstrez puțin leuștean și pătrunjel pentru realizarea aspectului final.


Pun zarzavaturile și orezul în oală și las până e făcut orezul (pe punga orezului pe care îl folosesc eu scrie 20 de minute).
Adauș borșul fierbinte, amestec și mai gust pentru a potrivi de sare și piper.
Bat un ou bine într-o farfurie și îi dau drumul în oală în fir subțire.

Evident că, fără ou și cu puțin suc de roșii adăugat la sfârșit (sau chiar roșii proaspete tocate), este o ciorbă de post minunată.
Cam asta e tot!