Ciorbă De ștevie
Sursa Ciorbă de ștevie
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O ciorbă ușoară, preferata soțului meu.
Folosesc:
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mediu
- 1 țelină mică
- 2 cartofi medii
- 4 linguri de orez
- ștevie
- leuștean
- pătrunjel verde
- 1,5 l apă
- 0,5 l borș
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- sare piper
Tai ceapa, morcovul, țelina și cartofii și îi pun la călit în puțin ulei.
Când cartofii încep să prindă aspect de prăjiți (clar au și gustul), pun apa, sare și piper și las la fiert cam 10-15 minute de când a început să clocotească.
Între timp, mă ocup de curățatul și tocatul zarzavatului. Îmi păstrez puțin leuștean și pătrunjel pentru realizarea aspectului final.
Spăl și orezul bine.
Pun borșul la fiert într-o altă crăticioară cu puțin din fiecare: sare, piper, leuștean tocat, pătrunjel tocat și las la foc mic.
Pun zarzavaturile și orezul în oală și las până e făcut orezul (pe punga orezului pe care îl folosesc eu scrie 20 de minute).
Adauș borșul fierbinte, amestec și mai gust pentru a potrivi de sare și piper.
Bat un ou bine într-o farfurie și îi dau drumul în oală în fir subțire.
Amestec bine, închid focul, pun deasupra verdețurile păstrate și pun capacul, să mai zacă acolo împreună măcar 10 minute.
Evident că, fără ou și cu puțin suc de roșii adăugat la sfârșit (sau chiar roșii proaspete tocate), este o ciorbă de post minunată.
Cam asta e tot!