contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Spinare De Gasca Si Alte Angarale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dar ce supa a iesit, acum o sa va zic si reteta, dar asa, pas cu pas si poza cu poza, chit ca nu sunt facute prea bine in bezna ce ne inconjoara, ca mereu imi amintesc de trilemele zazuziene.

Ce voiam eu sa zic, nu am cautat icre negre, nici roz, am facut o pasiune pentru cazaturi, cum le zic eu, subproduse, le zic altii. Ies niste supe de dai cu caciula in caini.

Asa ca am dezghetat si am pus la fiert o spinare de gasca cu o ceapa, cu asta am inceput.

Toata grasimea aia de pe gasca am taiat-o bucati mari si …

… mi-au iesit cam trei grame de jumari, facute dupa metoda mea de jumari. Bune si alea, am gustat si eu, excelente, bine ca nu au fost mai multe.

Cat despre ciorba de mai la vale, vorba lui Costachel, am facut asa: am adunat nitica grasime de pe supa de mai la deal si am calit legume (clasic, cum fac de obicei, ardei, morcov, pastarnac, telina) cu putina sare.

Am adaugat si nitel bulion, apoi am stins totul cu supa si carnea dara jos de pe oase.

La final am pus fasole (pastai gata fierte) si am dres cu zeama de varza. Si gata. Leustean nu am avut.

Fireste, aia pentru ei, pentru mine … supa-crema de dovleac si conopida cu kefir (si nitica sare neagra de CIpru, ca am in plus si niste iuteala).

Mai mult crema decat supa si am condimentat-o cu o gramada, ca daca le insir va plictisesc. Da chiar, ce daca: coriandru, curcuma, chimen, anason,piper, usturoi, fenugreek. Din amestecuri de condimente sau din borcanele separate am amestecat pana mi-a mirosit mie bine. Fetili, help, ce condiment e “starke”? Ca pe gogu dadui numai de tenisi cand am cautat.

Apropos de culorile toamnei, ce sa fac eu din niste gutui parfumate, nu compot, nu dulceata, nu peltea, ca am. Clatite cu gutui?

Trecand peste intrebarile care presimt ca vor ramane retorice, sa vedeti ce am mai dres la micul dejun.

Mar cu biscuiti si iaurt, sau amintiri din copilarie si omleta, amintiri din adolescenta.

La Mega Image au adus carnati misto, au si plescoi, tot fara E-uri. Scumpi.

Luai si eu o caserola mica de “buzoieni” sa se bucure si soacra, ca asa mica e lumea ca e din acelasi loc cu mama. rororo (sper)