Ciorba De Sfecla Rosie Cu Mazare
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 4-5 sfecle rosii mici;
- 2 cepe rosii;
- un pastarnac;
- un morcov;
- 200 gr. de mazare;
- 5-6 catei de usturoi;
- ulei pentru calit;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- seminte de chimen, sare, piper.
Cureti, speli si dai pe razatoarea mare legumele (ceapa o tai marunt, iar usturoiul il zdrobesti). Intr-o oala pui uleiul la incins si calesti legumele.
Dupa 5 minute umpli oala cu apa calda si lasi sa fiarba.
Dupa 20-30 de minute adaugi mazarea si semintele de chimen. Mai lasi sa fiarba 10-15 de minute, potrivesti de sare si piper si opresti focul. La 5 minute dupa ce ai oprit focul poti adauga zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Servesti ciorba simpla (daca tii post) sau cu o lingura de smantana/iaurt.
Este usoara si foarte colorata!
Pofta buna!