Ciorba De Salata (varianta Oficiala)
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am cautat si am gasit, cum spuneam la reteta trecuta de ciorba de salata cu macris, aveam pusa pe culinar ciorba de salata exact cum o facea mama.
Asa ca o preiau de acolo ca pozele originale sunt pe un DVD.
Asta este reteta “traditionala” care se face la noi in famile, cu singura deosebire ca eu am folosit supa (aveam si pui si de vita) ca baza, in mod normal folosesc apa chioara. Vara supa asta o mancam rece de la frigi.
Sa purcedem.
Luam zarzavat de ciorba
Il tocanim (brunoise, da? si il calim nitzel).
La fel procedam si cu salata verde, pe care o asezam in tigaie si o perpelim si pe dansa nitzel.
Punem totul in oala cu apa/supa
Si lasam sa fiarba. Cand e aproape gata adaugam o mana – doua de orez.
Intre timp preparam omleta.
Am pus si niste marar dar nu e musai.
Inainte de a adauga omletele acrim cu zeama de lamaie.
Voi puteti sa ii puneti carnuri si smantana si ce se mai pune, asta e reteta casei, de vara.
===============
Reteta e pusa in 2006, erau mai multe poze care mai de care mai cred ca descoperisem aparatul foto in perioada aia. Oricum asta e varianta mamei, fara supa, fara marar.
hard roc aleluia