contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Salata Cu Macris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ciorba de salata am mai facut, nu stiu pe unde este varianta “oficiala” (asa cum facea mama).

O gasesc eu, pana atunci, iaca varianta asta la care am pus si foarte putina carne.

Am folosit: ceapa, morcov, costita afumata, salata verde (mai multe soiuri amestecate), macris, frunze de telina, orez, oua si … cam atat.

Intai am calit putin ceapa cu morcovul si costita (am ales bucatele mai slabe ca sa putem manca rece ciorba si am folosit ulei de samburi de struguri, gust neutru, merge rece).

Am adaugat buruienile si, dupa ce si-au lasat nitel zeama am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba, timp in care am pus de omleta condimentata bine. Asta cu timp in care de fapt e vrajeala, ca intre etape intotdeauna e loc de o tigara si o bere.

Spre final am adaugat o cescuta de orez (am vrut sa prind un moment megafantastic pentru memet dar nu numai ca nu a iesit poza, am mai dat si juma’ de ceasca pe jos, iaca esecul):

Cand e gata si orezul, pac omleta rupta in muscatiuni, capac si se lasa nitel in pace.

Am pus si niste firicele de chili spre final.

A iesit destul de deasa, mai spre “zupa” asa. Puteti sa ii mai puneti verdeata, mie mi se pare perfect echilibrat gustul asa cum e, o sa caut si varianta “oficiala” ca precis e pe undeva.

Si inca o chestie, am o rosie aproape gata de mancat si inca una care va veni. Megabio. Si asta e toata recolta anului la mine ca am impresia ca rasadurile nu au fost de cherry ci de ceva rosii putzisoare babane, cum vedeti, nu au avut din ce sa rodeasca in ghiveci.

Asa ca, dragii mei …



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com