Ciorba De Salata Cu Costita
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente (10 portii):
5 salate mari
250g costita afumata
2 cepe taiate cubulete
2 morcovi taiati cubulete
O telina taiata marunt
Un pastarnac taiat marunt
2 linguri ulei
3 oua
6 linguri smantana
3 linguri otet
2 catei usturoi
O legatura marar
Delikat, piper
Mod de pregatire:
Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa ce au fiert un sfert de ora, se pune salata care in prealabil a fost bine spalata, taiata julien si oparita. Se adauga usturoiul zdrobit.
Costita afumata se taie cuburi mai mari si se inabusa in ulei indoit cu apa pentru cateva minute. Se adauga in ciorba si se mai lasa 5 minute.
Se separa albusurile de galbenusuri si in tigaia unde s-au prajit costitele se prepara albusurile, amestecand in ele pentru cateva minute.
Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, smantana si putina zeama de ciorba racita.
Se toarna albusul prajit si galbenusurile in ciorba. Se asezoneaza cu delikat dupa gust, piper si se acreste cu otet.
Se ia de pe foc si se presara marar tocat.