Ciorba De Salata Cu Afumatura Si Omleta
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
(pentru 6 persoane)
2 capatani de salata
1 ceapa mare
220 g kaizer afumat sau bacon, costita
2 l de supa de legume
1 lingura rasa faina
200 ml smantana pentru gatit
suc de la 1 lamaie mare
2 catei de usturoi zdrobiti
patrunjel
3 oua
cateva frunze de leustean
sare
piper
PREPARARE:
Taiem kaizerul fasii subtiri si le prajim putin pe ambele parti pana lasa grasime si se rumenesc usor. Daca nu lasa suficienta grasime, adaugam 1 lingura ulei. Ceapa tocata marunt o aruncam peste fasiile rumenite si calim impreuna pentru inca 2-3 minute, amestecand des.
Punem faina si amestecam. Salata spalata si taiata fasii o adaugam in supa. Adaugam kaizerul si ceapa calite.
Lasam sa fiarba in jur de 10 minute, apoi turnam sucul de lamaie, adaugam usturoiul pisat si asezonam cu sare si piper. In uleiul ramas in tigaie prajim omleta, apoi o taiem fasii si o punem in ciorba. Adaugam smantana si cateva frunze de leustean si continuam sa fierbem inca 5 minute.
Adaugam daca este nevoie suc de lamaie sau sare.
Ciorba o servim calda, cu putin patrunjel verde.
Sa aveti pofta!