Ciorba De Pui
Sursa Ciorba de pui
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciorbita de pui
Ingrediente:
un pui mic (spate, aripi, tacamuri si eventual o pulpa)
1 cepe alba
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde obtional
1 telina mica
1 patrunjel
1 ardei gras verde (eu am pus gogosar)
1 ardei capia rosu
1 morcov
1 legatura leustean proaspat
1 legatura patrunjel obtional
Frunze de telina
Cativa cartofi sau fidea
Pentru acrit bors sau zarzare
Pasta de tomate sau rosii pasate
Pentru servit :
Smantana
Ardei iute
Ceapa rosie
Mod de preparare :
Curatam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este mult mai frumoasa. Se spala puiul si se transeaza. Daca nu aveti suficienta carne mai adaugati si din pulpe. Calim ceapa in putin ulei incalzit dupa care adaugam morcovul si apoi ardeii. Separat punem la fiert puiul cu apa sis are. Se spumeaza oro de cate ori este cazul dupa care adaugam legumele calite. Cine doreste o ciorba mai sanatoasa, pentru regim, sa adauge legumele necalite. Punem restul de legume si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsitul fierberii adaugam bors dat intr-un clocot cu o ceapa si putin cimbru si bulionul. Eu folosesc adesea zeama de corcoduse de la congelator. Este foarte acra si contine multa vitamina c. Potrivim de sare si adaugam verdeata tocata iar apoi acoperim. Servim cu leustean proaspat tocat, smantana si ardei iute. Cine doreste poate adauga si niste zdrente de oua.
Ingrediente:
un pui mic (spate, aripi, tacamuri si eventual o pulpa)
1 cepe alba
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde obtional
1 telina mica
1 patrunjel
1 ardei gras verde (eu am pus gogosar)
1 ardei capia rosu
1 morcov
1 legatura leustean proaspat
1 legatura patrunjel obtional
Frunze de telina
Cativa cartofi sau fidea
Pentru acrit bors sau zarzare
Pasta de tomate sau rosii pasate
Pentru servit :
Smantana
Ardei iute
Ceapa rosie
Mod de preparare :
Curatam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este mult mai frumoasa. Se spala puiul si se transeaza. Daca nu aveti suficienta carne mai adaugati si din pulpe. Calim ceapa in putin ulei incalzit dupa care adaugam morcovul si apoi ardeii. Separat punem la fiert puiul cu apa sis are. Se spumeaza oro de cate ori este cazul dupa care adaugam legumele calite. Cine doreste o ciorba mai sanatoasa, pentru regim, sa adauge legumele necalite. Punem restul de legume si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsitul fierberii adaugam bors dat intr-un clocot cu o ceapa si putin cimbru si bulionul. Eu folosesc adesea zeama de corcoduse de la congelator. Este foarte acra si contine multa vitamina c. Potrivim de sare si adaugam verdeata tocata iar apoi acoperim. Servim cu leustean proaspat tocat, smantana si ardei iute. Cine doreste poate adauga si niste zdrente de oua.