contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- 1 ardei
- 2 linguri ulei
- 100 gr orez
- marar, patrunjel verde
- sare, piper, cimbru

Mod de preparare:
Se taie ceapa solzisori se pune intr-o oala la calit in uleiul incins in prealabil. Intre timp se taie ardeiul cubulete, morocvul, telina si patrunjelul se dau pe razatoarea mare. Cand ceapa a inceput sa devina cristalina se pun si cubuletele de ardei si legumele rase amestecandu-se pana cand se inmoaie apoi se pun 2 litri de apa. Bucatile de spate se spala, se taie in jumatate si se pun in oala la fiert peste legume. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand incepe se se inmoaie carnea se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa in continuare pe foc pana cand se fierb si cartofii, se drege de sare si piper dupa gust. Se spala orezul si se pune in oala la fiert. Se toaca marunt verdeturile, se amesteca cu frunzulitele de cimbru si se toarna in ciorba. Se stinge focul si se lasa oala acoperita aproximativ 15 minute inainte de a se servi alaturi de o lingurita de smantana si un ardei iute...


Nota:
Dupa ghimbir, ardeiul iute este foarte cautat pentru digestie, dar gatit poate crea, arsuri, iritatii ale sistemului digetiv sau chiar ulcere in cazul in care este consumat in exces sau de catre oamenii cu aceste probleme avutein prealabil. Daca vreodata simtiti cum se apropie gripa, consumati putin ardei iute pentru a indeparta simptomele neplacute. Proprietatile curative ale ardeiului vor stimula circulatia care va va ajuta sa transpirati si astfel sa combateti simptomele racelii.


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com