Ciorba De Pui
Sursa Ciorba de pui
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciorbita aceasta am incercat-o de prea multe ori si nu m-am lasat pana nu a iesit ca la mama. Inca mai am ceva de lucrat la partea asta, inca nu stiu secretul gustului ei desi am urmarit-o de cateva ori dar ma apropii cu pasi repezi. Intre timp, o puteti pregati dupa reteta aceasta si fiti generosi cu legumele, puteti pune si dovlecei, fasole verde ideea e sa nu devina tocanita, in rest, jucati-va cum doriti:)
Ingrediente:
Aripi, copanele si spatele de la un pui spalat bine
1 ceapa taiata marunt
2 morcovi medii rasi
O telina rasa
O telina verde (celery) taiata marunt
3 cartofi taiati cuburi medii
500ml rosii tocate de la conserva
1 litru zeama de varza acra/bors
Patrunjel
Leustean
Sare, piper
Delikat
Ulei
Cantitatile sunt pentru 10 persoane.
Mod de pregatire:
Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic in 3,5 litri de apa rece. Se spumeaza. Cand nu mai face spuma, se adauga zarzavaturile si legumele care in prealabil au fost calite intr-o lingura de ulei pentru 5 minute. Se lasa la foc mic cu un capac acoperit 3 sferturi. Dupa 2 ore, sau cand legumele sunt aproape fierte, se adauga cartofii. Cand sunt aproape fierti se pune conserva de rosii si dupa 5 minute se pune delikat dupa gust, zeama de varza puneti in functie de cat de acra va place. Daca nu aveti, puneti bors sau praf de bors. Se pune piper si se ia de pe foc. Se adauga leustean si patrunjel tocat marunt. Se serveste cu ardei iute si smantana, dupa plac.