Ciorba De Pui( Zama Moldoveneasca)
articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mancarea mea preferata!Si sa stiti ca sunt foarte exigenta in privinta ei! Trebuie sa fie exact cum o facea bunica!Nimic in plus sau in minus!Altfel nu e zama!Trebuie un pui adevarat( bio), bors de tarate, umplut in casa, leustean, tarhon,patrunjel,cimbru, usturoi verde si multe legume.Si taitei de casa-mai lati (togmagi).
Cum vremea gratarelor a inceput, pulpele si pieptul de pui s-au cam consumat.Asa ca am adunat 3 spinari ( ca tot nu aveam ce sa fac cu ele-la gratar nu prea mergeau), asa ca le-am folosit la ciorba mea.
Am taiat cubulete o ceapa rosie mai mare, am curatat si am dat prin masina de carne: un morcov, un pastarnac, o radacina patrunjel, un sfert de radacina de telina, un manunchi de frunze de patrunjel si de telina,o jumatate ardei gras rosu si o jumatate galben.Prefer masina de carne in locul robotului de bucatarie pentru ca zarzavatul iese mai uniform!
Intr-o oala( sub presiune) am pus un pic de ulei, ceapa tocata, carnea de pui si le-am calit un pic.Am adaugat sos de rosii( din 4 rosii mai mari, trecute prin blender).Am completat cu apa rece si am pus zarzavatul pregatit.
Am taiat marunt : leustean, tarhon,patrunjel, usturoi verde.Am presarat in ciorba.
Cu drag!