contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Pui Cu Tarhon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


De cateva zile e tot innorat si ploua intermitent. Nu imi pasa, pentru ca imi place sa ascult ploaia, imi place cand ferestrele bubuie de la tunete. Si miroase asa de fain a iarba proaspat cosita. E o vreme pe gustul meu...
Am auzit insa ca pe la altii e seceta, naduseala si transpiratie. Celor care sufera de calduri vreau sa le recomand doua deserturi racoritoare: o inghetata de banane, extraordinar de buna, pregatita de Ina si delicioase bomboane inghetate de banane preparate de Laura A.
Iar eu va propun o ciorba de pui cu tarhon, usoara si gustoasa, potrivita zilelor calduroase de vara in ciuda dresaturii cu ou. Reteta am primit-o de la sora lui Mr.Green Foot sub numele de ciorba greceasca. Nu sunt sigura daca e intr-adevar reteta ciorbei grecesti, am vazut pe net prea multe retete diferite, asa ca azi mancam ciorba de pui cu tarhon si nu greceasca :)



Ingrediente:

  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 linguri orez
  • 1/2 lamaie
  • 1 galbenus de ou
  • 150 ml smantana
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • ulei


Ceapa maruntita se caleste in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga morcovii taiati rondele si carnea de pui taiata cubulete. Se lasa sa sfaraie vreun minut, apoi se adauga 2,5 litri apa, o lingurita sare si putin piper. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora, apoi se adauga orezul si se mai fierbe inca 15-20 minute. Se toarna in ciorba zeama de la o jumatate de lamaie, frunze de tarhon dupa gust si 2 linguri din otetul de tarhon. Inca un clocot si se ia de pe foc.
Asteptati vreo 20-30 minute sa se linisteasca ciorba, abia apoi va apucati de dresatura. Atentie, oul si smantana sa fie la temperatura camerei! Galbenusul de ou se sareaza ca pentru omleta si se amesteca cu smantana. Se adauga o jumatate polonic de ciorba, se omogenizeaza si se transfera dresatura in ciorba.
La servire ciorba se presara cu patrunjel verde si se acreste cu zeama de lamaie sau otet de tarhon.
Pofta sa aveti!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com