Ciorba De Pui Cu Legume
Sursa Ciorba de pui cu legume
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciorbita aceasta am incercat-o de prea multe ori si nu m-am lasat pana nu a iesit ca la mama acasa. Inca mai am ceva de lucrat la partea asta, inca nu stiu secretul gustului ei desi am urmarit-o de cateva ori, dar ma apropii cu pasi repezi. Intre timp, o puteti pregati dupa reteta aceasta si fiti generosi cu legumele, puteti pune si dovlecei, fasole verde ideea e sa nu devina tocanita, in rest, jucati-va cum doriti:)
Ingrediente:
Aripi, copanele si spatele de la un pui spalat bine
1 ceapa taiata marunt
2 morcovi medii rasi
1 pastarnac ras
2 tije de telina verde (celery) taiate marunt/150g radacina telina rasa
2 cartofi taiati cuburi medii
1 dovlecel taiat cubulete
500 ml rosii tocate de la conserva
1 litru zeama de varza acra/bors
Patrunjel
Leustean
Sare, piper
Mod de pregatire:
Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic, in 3 litri de apa rece cu o lingura de sare. Se spumeaza bine, din cand in cand.
Cand nu mai face spuma, se adauga zarzavaturile si legumele. Se lasa la foc mic cu un capac acoperit.
Dupa o ora, sau cand legumele sunt aproape fierte, se adauga cartofii. Cand sunt aproape fierti se pune conserva de rosii si dupa 5 minute se pune sare si piper dupa gust. Urmeaza apoi zeama de varza, in functie de cat de acra va place. Daca nu aveti, puneti bors sau praf de bors.
Se ia de pe foc si se lasa acoperita 10 minute. Se adauga leustean si patrunjel tocat marunt. Se serveste cu ardei iute si smantana, dupa plac.