Ciorba De Pui Cu Iaurt
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
INGREDIENTE:
2 pulpe de pui
1 ceapa
2 morcovi
1 ceasca mica de orez
500 ml iaurt
bors (Maggi)
2 galbenusuri
marar, patrunjel
sare, piper
PREPARARE:
Se spala pulpele de pui si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Intre timp se toaca ceapa iar morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand pulpele au fiert se scot din oala, se dozoseaza iar carnea se marunteste. Se pune carnea inapoi in oala impreuna cu ceapa si morcovii. Se lasa sa fiarba cca. 15 minute dupa care se adauga orezul bine spalat si se fierbe in continuare pentru aproximativ 15-20 de minute. Boaba de orez trebuie sa ramana intreaga. Dupa ce orezul a fiert se ia ciorba de pe foc si se adauga bors dupa gust, piper, sare daca mai este nevoie, galbenusurile amestecate bine cu iaurtul apoi verdeata tocata marunt.
POFTA BUNA!