Ciorba De Pui Cu Gutui
Sursa Ciorba de pui cu gutui
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciorbita inedita pentru duminici de sarbatoare in familie |
In realizarea ei m-a calauzit traditia culinara maghiara cu care am copilarit. Am unit gustul Ardealului in splendoarea lui cosmopolita si am mutat "Mica Europa" in farfurie. Incercati reteta daca va plac aromele intense si exotice, aventurile papilelor gustative.
Ingrediente:
400 gr carne de pui, de preferinta piept de pui
200 gr carne de vita
2 mere gutui
1 mar Ionatan
2-3 cartofi potrivit de mari
2-3 morcovi
1 radacina mica de telina cu frunze
1 radacina de patrunjel
1 ou
200 gr smantana proaspata
Cum se face?
1. Taiem carnea de vitel in cubulete potrivit de mari si o fierbem 20 de minute in apa cu sare, intr-o oala tip Kukta sau intr-o oala normala pana este fiarta de jumatate; adaugam puiul, morcovii curatati si taiati rondele, telina taiata cubulete si radacina de patrunjel; fierbem la foc mic pana cand morcovii sunt aproape fierti;
2. adaugam marul gutui spalat, curatat de cotoar si taiat in cuburi mai maricele; lasam sa fiarba la foc mic pana se patrund putin apoi adaugam si marul Ionatan taiat si curatat in acelasi fel ca si marul gutui; lasam sa fiarba pe foc mic pana se patrund putin;
3. se ia oala de pe foc si se drege ciorbita cu ou batut cu smantana, putina vegeta si frunze de telina tocate marunt.
Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare