Ciorba De Pui A La Grec
Sursa Ciorba de pui a la grec
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- aproximativ 600 g bucati de pui (eu am folosit 2 aripi, spatele si o portiune din piept)
- o ceapa
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- o bucatica de telina
- 80 gr de orez
- 200 ml de lapte
- 250 gr de smantana
- 3 galbenusuri de ou
- zeama de la o lamaie
- sare
- o legatura de patrunjel
Se spala carnea si se curata de puful ramas. Se da un clocot in apa fiarta pentru a iesi sangele, se arunca prima apa, deoarece pe spatele puiului, desii ii curatam, mai raman urme de la plamani, iar acel sange strica altfel gustul.
Se pune carnea iar la fiert impreuna cu legumele si putina sare.
Carnea se scoate de pe oase si se taie marunt, adaugam intre timp orezul in oala.
Dupa ce dezosam bucatile de pui, carnea se pune din nou la fiert.
Intre timp se prepara maiaua din 3 galbenusuri frecate, peste care adaugam laptele si smantana.
Se ia ciorba de pe foc, se adauga treptat maiaua si se amesteca continuu.
Ciorba de pui a la grec se readuce pe foc doar cat sa mai dea un clocot, se adauga zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt. Se mai adauga sare si piper dupa gust.
Pofta buna la o ciorbita delicioasa si foarte simplu de preparat!