Ciorba De Pui A La Grec
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Cu chiu, cu vai ca e luni :( o reteta de ciorbita foarte cunoscuta, ciorba de pui a la grec ... usoara si simplu de facut.
Ingrediente:
- 1 pui de aprox 1kg
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/4 de telina
- 2 galbenusuri
- 250 ml smantana 25% grasime
- 80g orez
- 1 lamaie
- verdeata tocata (marar, patrunjel)
Spalam bine puiul, il portionam si il punem la fiert in 4 litri de apa rece. Cand incepe sa clocoteasca apa spumam si lasam sa fiarba 30 de minute la foc mic acoperit cu un capac . Adaugam legumele curatate, spalate, taiate cubulete . Cand carnea este fiarta, o scoatem , lasam putin sa se raceasca , o dezosam si o adaugam bucatele la ciorba.
Orezul il spalam bine si il adaugam la fiert. Daca doriti puteti sa-l fierbeti separat si apoi sa-l adaugati. Separat frecam galbenusurile cu smantana, adaugam putin cate putin din lichidul fierbinte si rasturnam apoi tot amestecul in oala. Potrivim de sare si acrim cu suc de lamaie. Servim cu multa verdeata tocata. Si cu ardei iute daca va tine , pardon place :).