contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Primavara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

5 legaturi loboda
1 salata verde mare – sau 2 mai mici
4 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
70 g praz
2 morcovi mici
1/2 telina mica
1 pastarnac mic
2 felii slanina afumata (kaizer)
patrunjel verde
cateva fire leustean proaspat
sucul de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici
1 lingura ulei
sare
piper

PREPARARE:

Calim afumatura taiata felii mari intr-o tigaie, la foc potrivit, intr-o lingura de ulei, impreuna cu morcovii taiati rondele foarte subtiri sau cubulete. Afumatura nu o vom folosi in aceasta ciorba, o calim doar pentru impregna morcovilor o aroma.

Punem salata verde si loboda curatate, spalate bine si taiate fasii, adaugam ceapa, prazul si usturoiul verde tocate cu 1.5 l apa, in oala.

Adaugam telina, pastarnacul si morcovii caliti cu afumatura si lasam sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 minute. Dupa primele 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba putem pune sucul de lamaie si potrivim ciorba de sare si piper, dupa gust. Daca nu ne place ciorba foarte acra punem suc de lamaie mai putin. Cu 2 minute inainte sa oprim focul punem si verdeata tocata marunt.

Lasam ciorba sa se racaesca, apoi servim.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook