Ciorba De Potroace
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 kg de maruntaie de pui (aripi, pipote, inima, ficat, gat, piept pasare)
1 telina mica
2 morcovi
1 pastarnac
1 patrunjel
1 ardei gras
1 ceapa mare
50 g orez
2 linguri de ulei
zeama de varza acra/ 1 l bors /sucul de la 2 lamai
1 cana suc de rosii
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
PREPARARE:
Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat.
Calim ceapa putin, apoi adaugam legumele si le calim impreuna. Le punem peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si continuam fierberea. Luam spuma de cate ori este nevoie.
Cand maruntaiele si legumele sunt aproape fierte, adaugam sucul de rosii, zeama de varza sau borsul (fierte in prealabil) si orezul. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute, apoi punem leusteanul si saram.
Servim fierbinte cu patrunjel verde.
Optional putem pune smantana.
Pofta buna!