Ciorba De Potroace
Sursa Ciorba de potroace
articol scris de shari2009 blog shari-shari-shari.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea a venit de la Liuta, care mi-a tot spus de gustul suprem al unei ciorbe innobilate cu zeama de varza....Am facut rost de ea si asa am gatit eu potroacele…
Ingrediente
-maruntaie (aripi, gat, cap, inima, pipota)
-un sfert de ardei gras rosu
-un sfert de ardei gras verde
-un sfert de morcov
-o ceapa
-o mana de orez
-putin bulion sau pasta de tomate
-un ou(pentru zdrente)
-patrunjel
-zeama de varza
-smantana(optional)
Se spala bine carnea si se pune la foc in apa rece…Se lasa sa fiarba cca o ora apoi se adauga legumele taiate , orezul , bulionul si apoi zeama de varza.Mai fierbem inca 20-30 minute, batem oul si il adaugam in ciorba, punem si patrunjelul tocat si…gata!.A fost una dintre cele mai bune ciorbe pe care le-am mancat vreodata! Am ales sa pun putine legume pentru a lasa zeama sa aiba gust de pasare, si bine am facut! Daca nu faceam asa , gustul se modifica, predominau legumele…asa, maruntaiele in combinatie cu zeama de varza au dat o savoare cu totul si cu totul deosebita ciorbitei! Cine doreste, poate sa adauge smantana in farfurie.Pofta buna!