Ciorba De Porc – Varianta Deasa
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Dupa cum va ziceam, a venit mosu cu o caserola de oase de porc cu carne, garf scria pe ele, dar era inclusiv scaricica pe acolo, 5 lei si ceva kila, zic eu ca e un pret super.
Si apai ciorba sa-i ramana numele.
Cum s-a intamplat, in distributie s-au aflat destule chestii, asa ca am debutat cu fiertul oaselor la kukta cu un fir de sare. Separat am calit (nu calit, inabusit, stiti voi) urmatoarele vedete: morcov, telina, ardei gras, ceapa, cozi de patrunjel.
Am imprietenit supa de carne cu chestiile astea si am mai adaugat un dovlecel si o mana de legume congelate, ca au di tati.
Finala mare a fost, cum zicea bunica, diresu, am dires cu zeama de varza, roz chilotiu in prima faza.
Apoi cu oua zbuciumate, nu de tara, normale, de la magazin.
Si dupa ce am stins focul am pus si o legatura de leustean si una de patrunjel, cam anemice fura, dar asta e piata in ziua de azi, ce e ieftin e anemic.
Bai, iesi o zama, sa dai cu caciula in Casi.
Stiu ca nu e mare reteta, ca oricine stie asa o banalitate, dar jurnalul meu de bucatarie trebuie mentinut la zi, da?
rororo