Ciorba De Porc Cu Varza
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Pentru medicatie dupa ce v-ati imbuibat consultati reclamele la TV si bagati cu colebil, triferment, sennax si alte chestiuni care combat balonarea, durerile abdominale, disconforturi si altele, am mai scris despre asta inainte de paste 2010.
Pentru revenirea dupa betie, cum ar veni, mahmureala, va recomand eu ceva.
I-as fi zis lucicos, ca e cu varza, dar mi-am auzit comentarii, ca ala nu se acreste, ca nu se pune morcov, blabla si cu traditionalismele astea, asa ca o arsei netraditional.
Adica mai intai, am fiert oase de porc cu carne si costita afumata.
Dupa care am inabusit zarzavat standard de ciorba (albitura de toate felurile, ceapa, morcov, ardei gras).
Etapa de mai sus poate fi sarita gratios, punand legumele taiate cum vreti voi (eu am incercat brunoise, dar dormeam pe mine, daca ma vede un anume chef ma rade si cu centimetrii de peste cei doi metri ai dumnealui) in supa de carne.
Eu am pus supa de carne strecurata peste legume, varza taiata maruntel (3/4 varza alba, 1/4 varza murata) si am lasat a fierbe.
Nu am facut poza de mai sus ca sa va arat cum fierbe o zeama, ci pentru ca strelicii formati m-au dus cu gandul la un anume Domn Puiu.
Ei, dupa ce fierbe si varza si ce mai e pe acolo se drege cu pasta de tomate (sau nu), zeama de varza (musai) si leustean (merge si uscat).
Se poate consuma ca atare fiind hranitoare dar si cu un bogat continut de potasiu care, nu e asa, alunga aburii alcoolului. Si bonus, mai e si buna. Parerea mea.
Puteam sa ii zic lucicos de salajean, amu nu mai modific, merge si asa.
rororo