Ciorba De Porc Cu Afumatura Si Tarhon
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
O ciorba ardeleneasca parfumata si gustoasa. Cine vrea o portie?
INGREDIENTE:
4 cotlete porc
2 carnati afumati
50 g ciolan afuamat sau kaizer afumat
3 cartofi medii
1 morcov
1 pastarnac
1 gulie
1 telina mica
2 cepe
1 galbenus
100 ml smantana
1 lamaie
1 legatura tarhon
sare
piper
PREPARARE:
Punem carnea taiata cuburi la fiert in 3 litri de apa. Fierbem timp de 30 de minute, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. In acest timp calim carnatii, si kaizerul impreuna cu o ceapa tocata marunt.
Curatam zarzavatul, il taiem si il punem la fiert impreuna cu carnea, dupa cele 30 de minute. Adaugam si afumatura calita, o ceapa intreaga, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, apoi punem tarhonul tocat.
Dregem ciorba cu ou si smantana si mai fierbem 2 minute.
Pofta buna!