Ciorbă De Porc A La Grec
Sursa Ciorbă de porc a la grec
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg carne de porc cu os,
1 ceapă,
1 morcov,
1 rădăcină de ţelină,
3 roşii,
1 rădăcină de păstârnac,
1/2 varză mai mică,
verdeaţă, sare,
20 ml ulei
Preparare:
Carnea de porc se
porţionează şi se pune într-o oală cu 3 l apă rece. Când apa a dat în clocot şi apare spuma , se îndepărtează
cu ajutorul unei spumiere . După câteva clocote se adaugă
legumele tăiate cubuleţe ( ceapă, morcov, ţelină, păstârnac ) , varza tăiată fâşii
şi se lasă la fiert. Roşiile se introduc separat într-o cratiţă cu
apă fierbinte, se scot imediat şi se îndepărtează pieliţele. Roşiile se taie rondele şi apoi se introduc în ciorbă. Se adaugă uleiul şi lăsăm la fiert până când carnea şi legumele sunt fierte. Se
scoate carnea , se indepărtează oasele, se taie cuburi şi se
introduce în ciorbă. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi sare după gust. Este o ciorbă tărănească foarte gustoasă şi se serveşte împreună cu smântână şi ardei
iute.
Notă :
Ţelina conține fibre
alimentare, vitamina A, C și K, acid
folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut
scăzut de grăsimi saturate și
colesterol. Este bună în tratarea reumatismului, artritei și gutei. Ţelina este un aliment cu efect calmant, util împotriva stresului.