contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorbă De Porc A La Grec

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
1 kg carne de porc cu os,
1 ceapă,
1 morcov,
1 rădăcină de ţelină,
3 roşii,
1 rădăcină de păstârnac,
1/2 varză mai mică,
verdeaţă, sare,
20 ml ulei

Preparare:
Carnea de porc se porţionează şi se pune într-o oală cu 3 l apă rece. Când apa a dat în clocot şi apare spuma , se îndepărtează cu ajutorul unei spumiere . După câteva clocote se adaugă legumele tăiate cubuleţe ( ceapă, morcov, ţelină, păstârnac ) , varza tăiată fâşii şi se lasă la fiert. Roşiile se introduc separat într-o cratiţă cu apă fierbinte, se scot imediat şi se îndepărtează pieliţele. Roşiile se taie rondele şi apoi se introduc în ciorbă. Se adaugă uleiul şi lăsăm la fiert până când carnea şi legumele sunt fierte. Se scoate carnea , se indepărtează oasele, se taie cuburi şi se introduce în ciorbă. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi sare după gust. Este o ciorbă tărănească foarte gustoasă şi se serveşte împreună cu smântână şi ardei iute.

Notă :
Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. Este bună în tratarea reumatismului, artritei și gutei. Ţelina este un aliment cu efect calmant, util împotriva stresului.