contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Pipote Si Inimi De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Iubesc ciorbele, ca orice roman de pe planeta asta :D ...si desi fac foarte des ciorba, nu am prea ajuns sa imortalizez mare lucru :))
De-acum, insa, mi-am propus sa va arat, incet, incet, cu ce ne incalzim noi :P ...mai ales in lunile lungi de iarna...
Ingrediente:
- 1 kg pipote si inimi de pasare
- 100 ml. ulei
- 100 g. morcov
- 100 g. ceapa
- 100 g. ardei gras
- 100 g. pastarnac
- 100 g. telina
- 200-300 g. cartofi
- 200 g. rosii in bulion
- 1 legatura patrunjel proaspat, tocat
- 500 ml. zeama de varza (moare) sau o cana de bors
Mod de preparare:
Opariti inimile si pipotele si aruncati apa.
Fierbeti pipotele, inimile si zarzavatul calit in 4 litri de apa in care ati adaugat o lingura de sare. Spumati des.
Caliti in ulei zarzavatul curatat de coaja si tocat.
Dupa ce pipotele au fiert bine (ele fierb mai greu decat inimile), adaugati cartofii taiati cubulete. Lasati sa fiarba 1-15 minute, apoi adaugati rosiile zi zeama de varza. Potriviti de sare si adaugati patrunjelul tocat (eu pun si leustean, cate un bat intreg, scos de la congelator)
Serviti fierbinte cu smantana si ardei iuti.

 


P.S. Borsul se da in fiert, separat, inainte de a-l adauga in ciorba, iar daca nu aveti nici moare, nici bors la indemana, folositi zeama de lamaie...dar nu in cantitatea redata in reteta :))) ...ci dupa gust...


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com