Ciorba De Peste
Sursa Ciorba de peste
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciorba de peste
Cel mai bun bors de peste este acela facut din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana si daca se poate apa "curata" din Dunare. Mi-aduc aminte de o colega care-mi zicea ca nici platita n-ar merge in Dunare s-o manance tantarii si sa serveasca ciorba cu apa unde........sunt numai mizerii.
Ingrediente:
Peste (capete si bucati de carne)
Radacinoase, albitura si telina
1-2 morcovi
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde obtional
2 ardei capia rosii
Cateva tomate
1 cartof
1 mana de orez
Leustean verde proaspat
Bors pentru acrit
Mod de preparare:
Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga orezul si rosiile pasate sau taiate cubulete. Acrim cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.
Peste (capete si bucati de carne)
Radacinoase, albitura si telina
1-2 morcovi
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde obtional
2 ardei capia rosii
Cateva tomate
1 cartof
1 mana de orez
Leustean verde proaspat
Bors pentru acrit
Mod de preparare:
Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga orezul si rosiile pasate sau taiate cubulete. Acrim cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.