contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mult nu am mai pus de-o ciorba aici pe blog.Dupa atatea mancaruri...!!!Ca sa ma conformez proiectului cu carne tocata,am facut o ciorba de perisoare.Ce are in plus fata de ce stiti ? menta si merken.Acrita cu zeama de varza,dreasa cu smantana( ca deh Ardealul e cu noi)  si ardeiul iute e dupa gust !!!!
Am sa pun totusi o reteta
INGREDIENTE :
-500 g carne tocata amestec porc si vita ,sau de care va place
-1/2 ceasca orez
-1 ceapa mare tocata marunt
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 lg (lingurita)menta uscata zdrobita
-1 lg merken,reteta aici
-1/2 lg cimbru uscat
-sare,piper dupa gust
-un ou
-3 morcovi rasi
-1 pastarnac ras
-1/2 telina mica rasa
-1l zeama de varza (sau bors nu prea acru)
-300 ml smantana de gatit
-2 Lg (linguri) leustean tocat ,de preferinta verde.Eu am foflosit uscat,ca inca nu-i momentul
-2 Lg patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE :
-carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata,usturoiul,oul,cimbrul,menta si merkenul.Se potriveste de sare si piper.Se formeaza perisoarele.Eu nu calesc ceapa inainte.Nu mi se pare semnificativ pentru gust,asa ca o adaug cum am zis.
-legumele maruntite se fierb 5 minute,apoi se adauga perisoarele de carne si se fierb in continuare la foc mic inca 10 de minute,dupa care se aduga zeama de varza sau borsul,smantana si se mai fierb impreuna inca 10 minute.
-gata!!!!,luam de pe foc si adaugam leusteanul si patrunjelul.Ardeiul iute e optional!
Mancam cu mare pofta ! Cu salata de ceapa : ceapa rosie frecata cu sare si stropita cu ulei si otet de vin  si evident, ardei iute!