Ciorba De Perisoare
Sursa Ciorba de Perisoare
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta buna de tot ce ciorba si foarte light pentru ca e facuta cu pui. Am folosit bors ca sa acrim ciorba, dar puteti pune bulion sau putina zeama de lamaie, daca nu aveti sau nu va place borsul. Perisoarele, desi sunt putin mai migaloase, nu sunt deloc greu de facut.
Pentru cam 6 portii avem nevoie de:
- 500 g carne pui, fara piele (am folosit pulpe dezosate)
- 1 felie paine (50g)
- 1 litru bors
- 1 ceapa
- 2 - 3 morcovi
- 1 telina
- 2 oua
- 2 linguri orez (40g)
- 3 rosii (in bulion sau proaspete)
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare, piper
Tocamzarzavatul marunt: morcovii, jumatate de ceapa si telina. Noroc ca am folosit tocatorulasa au fost gata in cateva secunde :) Le punem la fiert in cam 2 litri de apa si putina sare, iar apoi ne apucam de perisoare.
Curatam si spalam orezul sa-l avem pregatit pentru compozitie. Tocamcarnea si o punem intr-un vas incapator. Adaugam celalalta jumatate de ceapa, orezul, un ou, sare si piper. De la felia de paine, luam doar miezul si inmuiem in apa, il stoarcem si il punem in amestecul de carne. Omogenizam bine, amestecand cu mana. Din acest amestec formam perisoarele, avand mana uda mereu, pentru ca sa nu se lipeasca. Ca sa le putem pune in acelasi timp la fiert, le punem pe o farfurie intinsa pana terminam carnea.
Pregatim si borsul, adica il punem la fiert si il lasam sa dea cateva clocote. Cand zarzavatul a fiert vreo 15 minute, adaugam perisoarele si mai lasam la fiert cam 10 minute. Apoi adaugam rosiile taiate felii, si asteptam sa fiarba si ele cam 10 minute. Gustam perisoarele ca sa vedem daca sunt fierte, respectiv daca orezul este gata. Cand toate ingredientele sunt fierte, punem borsul si mai lasam sa dea un clocot.
Curatam si spalam orezul sa-l avem pregatit pentru compozitie. Tocamcarnea si o punem intr-un vas incapator. Adaugam celalalta jumatate de ceapa, orezul, un ou, sare si piper. De la felia de paine, luam doar miezul si inmuiem in apa, il stoarcem si il punem in amestecul de carne. Omogenizam bine, amestecand cu mana. Din acest amestec formam perisoarele, avand mana uda mereu, pentru ca sa nu se lipeasca. Ca sa le putem pune in acelasi timp la fiert, le punem pe o farfurie intinsa pana terminam carnea.
Pregatim si borsul, adica il punem la fiert si il lasam sa dea cateva clocote. Cand zarzavatul a fiert vreo 15 minute, adaugam perisoarele si mai lasam la fiert cam 10 minute. Apoi adaugam rosiile taiate felii, si asteptam sa fiarba si ele cam 10 minute. Gustam perisoarele ca sa vedem daca sunt fierte, respectiv daca orezul este gata. Cand toate ingredientele sunt fierte, punem borsul si mai lasam sa dea un clocot.
Batem oul ramas, punem peste el cateva linguri de ciorba fierbinte si apoi il turnam in oala. Stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt.
Servim cu ardei iute, smantana daca vrem, si socotim ca 100 grame de ciorba au doar 45 calorii :)
Servim cu ardei iute, smantana daca vrem, si socotim ca 100 grame de ciorba au doar 45 calorii :)