Ciorba De Perisoare
Sursa Ciorba de perisoare
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut ceva emotii pregatind ciorba aceasta, m-am ferit de ea cat am putut, desi este preferata mea. Mama o face cel mai bine, evident si am amanat momentul in care imi suflec manecutele si fac perisoarele. Prima impresie? Este foarte dificil sa nimeresti din prima, dar nu mi-au iesit nici tari, nici nu s-au sfaramat in oala, sunt foarte gustoase, atat doar ca nu seamana cu ale mamei :) Dar pentru prima incercare, eu zic ca este foarte buna.
Multumesc Edith pentru reteta.
Ingrediente (10 portii):
250g carne de porc taiata bucati medii
2 morcovi rasi
1 pastarnac taiat rondele
3 celery (telina) taiata cubulete
3 cepe tocate marunt
2 ardei grasi taiati cubulete
2 cartofi taiati cuburi
3 linguri orez
3-4 lg de pasta de tomate (200g rosii conserva)
Bors
Vegeta
1 ou
Leustean, patrunjel verde
Pentru perisoare:
cca 500 g carne tocata amestec porc si vita
1 ceapa mare taiata marunt
2 linguri orez
1 ou
cimbru, sare, piper
Patrunjel
(ies cca 35 de perisoare)
(cantitatile sunt pentru o oala mare de ciorba, cca 5 l)
Mod de pregatire:
Puneti carnea la fiert in apa rece, luati spuma in repetate randuri si cand nu mai face spuma, adaugati putina sare si lasati sa fiarba. Cand este pe jumatate fiarta, adaugati morcovii, telina, pastarnacul si dupa cateva minute ceapa si ardeii grasi. Lasam sa fiarba.
Pregatim perisoarele astfel: amestecam toate ingredientele si cu mana uda, formam perisoare de dimensiuni medii. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugati perisoarele pe rand. Dupa 20 de minute, adaugati cartofii, apoi cand acestia sunt aproape facuti, adaugati orezul spalat. Lasati cateva minute, adaugati pasta de tomate si acriti ciorba cu bors sau ce aveti la dispozitie. Adaugati si putina vegeta, piper. Cand totul este fiert, intr-un bol spargeti oul si adaugati-l in ciorba, amestecand rapid ca sa se formeze franjuri. Mai lasati 2-3 minute. Luati de pe foc si dupa 10 minute adaugati verdeata tocata marunt. Serviti cu smantana si ardei iute, este o bunatate!