Ciorbă De Perișoare
Sursa Ciorbă de perișoare
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In week-end am pregatit o ciorbita pentru fete; perisoarele le-am facut din carne de pui.
Desigur, e o ciorba arhicunoscuta, dar daca tot am pregatit-o o trec aici pe blog.
Am avut nevoie, pentru ciorba de 3 morcovi, 1 ceapa, 2 radacini de pastarnac, o telina mai mica, ardei gras, sare, bulion; pentru perisoare am folosit 300 g carne tocata de pui, 3 linguri orez, sare, 1 ceapa mica, patrunjel tocat.
Pentru inceput am tocat ceapa, am taiat marunt zarzavatul; le-am pus pe toate in oala de ciorba, cu o cana de apa si 2 linguri de ulei. Le-am infierbantat un pic, dupa care am completat cu apa calda (cca 3 litri) si am lasat sa fiarba.
Am adaugat in oala si ardeiul gras (eu tai marunt ardei grasi si gogosari, pe care ii pun mai apoi in congelator, in pungi de plastic, sub forma de rulouri; iarna, tai o bucata dintr-un rulou si o adaug la ciorbe, sosuri).
Las totul sa fiarba.
Separat am pregatit perisoarele: am dat ceapa pe razatoare; orezul l-am spalat si l-am lasat un pic in apa calda. Ceapa si orezul le-am incins un pic pe foc, intr-o craticioara, cu o lingura de ulei; am amestecat cat timp a durat operatiunea. Apoi le-am adaugat peste carnea tocata de pui, am sarat si am pus si niste patrunjel tocat.
Am omogenizat bine compozitia si am format mici sfere de carne.
Perisoarele le-am adaugat in ciorba pe cand acesta daduse in clocot; cand mingile de carne s-au ridicat la suprafata am sarat, am pus 2 linguri de bulion, am mai dat un clocot, doua; am pus patrunjel verde si am oprit focul.
Merge bine cu o lingura de smantana, pusa in farfuria fiecaruia, daca se doreste.
Fetelor le-a placut :D