Ciorba De Perisoare
Sursa CIORBA DE PERISOARE
articol scris de eu_sunt_rila blog reteteculinaredelicioase-la-gurmanda.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum v-am obisnuit..reteta e la fel cu cea de pui si porc,nimic nou.. :P
INGREDIENTE:
-zarzavat pt ciorba:
-1 ceapa
-1 morcov
-2 ardei
-1 batz de telina
-500ml zeama de varza
-2 rosii(sau o cana de bulion)
-1 ou
-verdeata
-3 linguri ulei
pt perisoare:
-300 gr carne tocata de porc
-1 ardeias rosu(pt pata de culoare)
-3-4 linguri orez
-1ou
-patrunjel verde tocat
-1 ceapa
-1 lingurita de cimbru
-1 lingurita vegeta,putin piper macinat
PREPARARE:
Se calesc putin legumele in ulei,apoi se add 1 l de apa si se lasa cateva min la fiert.
Separat se pregatesc perisoarele din:carne tocata,1ardei rosu taiat marunt,1 ceapa taiata marunt,patrunjel taiat marunt,orez,1ou,cimbru,piper,vegeta...si se amesteca f bine.
Se formeaza bilute si se add peste zarzavatul pe care l-am fiert cca 5min,apoi se da focul incet ,se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba..cand carnea a fiert se add si rosiile date pe razatoare sau bulionul si se mai lasa 2-3 min.
Dupa ce au fiert si rosiile,se add zeama de varza si se lasa sa dea 2-3 clocote..apoi se ia de pe foc si se bate 1 ou,add putin cate putin pana se formeaza franjuri...apoi add si verdeata!
POFTA BUNA!