Ciorba De Perisoare Din Soia, De Post
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am
descoperit recent o ciorba grozav de buna! Desi nu sunt mare fan al ciorbelor
Gasiti originalul AICI.
Ingrediente:
- 6 l apa
- 1 l bors proaspat
- 1 morcov mare curatat (250 g)
- 1/4 telina (100 g)
- 2 cepe mari (200 g)
- 10 rosii cherry (100 g)
- 1 ardei rosu tocat (100 g)
- 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- 2 lgt sare
- piper
- leustean
- patrunjel
- 200 g granule soia
- 1 ceapa mare (100 g)
- 11 lg rase faina de grau
- 1 lgt patrunjel uscat
- 1 lgt leustean uscat
- 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- (1,5 l apa pentru fiert granulele)
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.
3. Separat punem borsul la fiert.
4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.
5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.
Nota!