Ciorba De Perisoare Din Manzat
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2
l apa
1
ceapa
½
telina mica
1
morcov mediu
1
pastarnac mic
½
ardei rosu
½
ardei verde
1
lingura sare
3
linguri ulei
2
linguri rase orez
1
lingura rasa bors Magic (nu am avut bors lichid)
½
legatura patrunjel
2
galbenusuri ou gaina
100
ml suc de rosii
Ptr. perisoare:
250
g carne tocata vita
4
oua prepelita
cateva
fire patrunjel
cateva
fire marar
1
lingura cu varf orez
1
lingurita rasa sare
un
praf piper
Am
pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date
prin razatoare – morcov, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii.
Am
spumat de cate ori a fost cazul.
Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de
ulei si am lasat sa fiarba.
Intre
timp m-am ocupat de perisoare: am amestecat carnea de manzat cu 2 oua de
prepelita (varianta originala era 1 albus + 1 ou intreg de gaina amandoua!),
patrunjelul si mararul tocate marunt, orezul spalat, sarea si piperul.
Am
amestecat si am mai adaugat 2 oua de prepelite, amestecand bine. Nu am folosit oua de prepelita ca sa fiu eu mai cu mot, ci ptr ca aveam in frigider foarte multe si m-am gandit ca le pot folosi si in varianta asta!
Cu mainile
umezite am facut perisoarele pe care le-am asezat frumos pe o farfurie intinsa.
Cand
legumele au fost fierte – dupa cca 30 minute, am dat focul mic, am adaugat
orezul si perisoarele.
Am lasat sa fiarba cca 20 minute.
Am adaugat putin suc de rosii.. si am lasat sa fiarba cca 5 minute.
Dupa
acest timp am pus borsul si legatura de patrunjel tocata marunt.
Am mai lasat
sa fiarba cca 5-10 minute.
Am
amestecat cu furculita 2 galbenusuri de ou de gaina,
...am pus cu polonicul zeama
din oala peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi am rasturnat in oala,
incorporand bine.
Am
mai lasat cateva clocote, apoi am stins focul.
Am
papat ciorbita cu smantana (desi nu este neaparat nevoie..., dar, na, din obisnuinta!) si ardei iute, alaturi de painica floare! O nebunie!!!
Este poate una dintre cele mai bune ciorbite de perisoare pe care am papat-o vreodata si care va ramane clar ciorbita familiei noastre! Multumesc mult Antonina pentru reteta asta minunata!
Pofta buna va doresc!