Ciorba De Perisoare Cu Zeama De Varza
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1,200kg carne de porc tocata
1 ceapa pentru ciorba
1 ceapa mare pentru perisoare
2 morcovi
1 telina mijlocie
2 pumni de orez pentru ciorba
2 pumni si jumatate de orez pentru perisoare
1 ou pentru perisoare
2 linguri cu varf de faina pentru perisoare
sare pentru perisoare
piper pentru perisoare
2 linguri cu varf de pasta de ardei
suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste)
zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cate de acra o vrea)
leustean (eu am leustean uscat)
Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez, ceapa data prin razatoarea mica si se amesteca bine.
Apoi se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei (am uitat sa le pozez-aveam musafiri). Dupa ce am terminat cu perisoarele ne apucam de zarzavat. Curatam ceapa, morcovii si telina, ceapa o tocam, iar morcovii si telina le dam prin razatoarea cu gauri mici. Intr-o oala punem putin ulei si calim putin zarzavatul.
Turnam 2,5 l de apa si lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem cele 2 linguri de pasta de ardei si cei 2 pumni de orez. Lasam 10 minute si punem perisoarele pe care le lasam sa fiarba o jumatate de ora.
Apoi punem bulionul si mai lasam vreo 5 minute. Intre timp daca mai este nevoie mai adaugam apa calda. Punem zeama de varza fiarta si spumuita si cand clocoteste o stingem si punem leusteanul.