Ciorba De Pastai Cu Vitel Si Bacon
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
500 g carne de vitel
500 g fasole pastai
120 g bacon
1 ceapa medie
2 morcovi
2 tulpini de telina
1 ceasca suc de rosii
sucul de la 1/2 lamaie
sare
piper
boia de ardei dulce
1 lingura ulei masline
cateva frunze de leustean
Pentru servit:
smantana
patrunjel verde
PREPARARE:
Punem la fiert carnea taiata cuburi mai mari, luand spuma de cate ori este nevoie. Separat, intr-o tigaie, calim baconul taiat fasii subtiri cu morcovul taiat rondele, ceapa si telina tocate marunt.
Dupa ce s-au calit stingem cu suc de rosii.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam pastaile de fasole, legumele calite cu bacon, sucul de lamaie si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand atat carnea, cat si fasolea, sunt fierte. Cu 2 minute inainte sa stingem focul asezonam cu sare si piper, boia de ardei dulce. Adaugam si frunzele de leustean.
O servim fierbinte cu patrunjel verde proaspat tocat si smantana.
Pofta buna!