Ciorba De Oua
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare :
Se pune la fiert apa ( 2,5 litri) impreuna cu ceapa, cateii de usturoi ( le curatati si le lasati intregi)
si morcovul curatat si taiat in patru. Cand da in clocot adaugam 1 lingura de vegeta.
Lasam sa fiarba si cand legumele sunt fierte, le scoatem pe o farfurie. Intr-un castron batem 3 oua cu faina alba si cea de malai. Adaugam putina sare si coacem intr-o tigaie ca si o omleta.
Scoatem placinta pe un platou si o taiem bucatele.
Le punem in oala cu apa, lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam laptele.
Separat amestecam 1 ou cu 1 lingura de apa si una de otet, turnam putin cate putin din zeama fierbinte si apoi punem amestecul in oala ( asta ca sa nu se formeze "zdrente"). Pentru culoare, prajim boiaua in putin ulei si o turnam in oala peste ciorba.
Daca mai este cazul putem adauga otet. Se serveste cu ardei iute.
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com