Ciorba De Oase De Porc Afumate
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
5 bucati sira de porc afumate
1 ceapa
1 morcov
1/4 telina
1/2 pastarnac
1/2 cescuta orez
suc de rosii
1 lingura delikat
1 lingura bors magic
patrunjel
leustean
Pasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine).
Cat oasele sunt la fiert, am pregatit legumele, tocandu-le marunt.
Dupa cca 1 ora, am strecurat de 2 ori zeama (na, obsesia mea..), si am reluat fierberea, adaugand si legumele tocate.
Cand si legumele erau aproape fierte, am adaugat orezul, si am amestecat din cand in cand ca acesta sa nu se prinda de oala.
Dupa cateva minute am pus si sucul de rosii, si am mai lasat cateva clocote.
Am pus borsul si am lasat sa clocoteasca. Am mai adaugat si o lingura de delikat, dar daca oasele sunt prea sarate nu mai puneti. Eu nu am pus sare deloc.
Am tocat leusteanul si patrunjelul marunt si dupa ce am oprit focul l-am pus in oala. Am acoperit cu un capac ca aromele sa se combine..
N-am rezistat prea mult pe langa oala... si am pus ciorbita in castronele...
si am servit-o dreasa cu smantana, alaturi de ardei iute si binenteles cu painica facuta-n casa!
Poate ca vati saturat de porc, dar spuneti voi nu-i buna o ciorba dreasa??? :)
Pofta buna!