Ciorba De Miel
Sursa Ciorba de miel
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Varianta
pe care eu o fac, este fara bors si acrita cu lamaie, noua asa ne place...poate o incercati si voi ?
Timp
de pregatire: 90’
Ingrediente:
1
bucata cap miel
1
bucata gat miel
1
bucata coada miel
2
bucati oase de la pulpele superioare
1
lingurita boabe de piper
1
lingurita sare
1
lingura ulei
2
morcovi
1
telina
1
radacina patrunjel
1
legatura ceapa verde
1
legatura tarhon proaspat
1 lamaie mare
(folosim doar zeama)
Mod de
preparare:
Oasele
pentru ciorba, le tinem cateva ore bune, inainte de a le pune la fiert, in apa
rece, pe care o schimbam de mai multe ori, pentru a se elimina toate urmele de
sange. Cand le punem la fiert, trebue sa fie carnea alba si apa in care au
stat, sa ramana transparenta.
Intr-o
oala incapatoare, punem oasele si adaugam 3l de apa, boabele de piper si sarea.
Fierbem la foc mic, sub capac 1h.
Intre
timp, curatam zarzavaturile, le spalam, le tocam cubulete, iar ceapa o taiem
fideluta.
Tarhonul
proaspat il spalam si-l tocam marunt. Lamaia o stoarcem si pastram zeama.
Cand
au trecut cele 60’, scoatem carnea fierta intr-un bol si indepartam carnita de
pe oase, pe care o maruntim(cu mana) si o punem intr-un bol.
Separat
intr-o oala de 5L (am folosit eu), punem ceapa si zarzavaturile la calit, in
ulei, pentru 5’. Adaugam zeama in care au fiert oasele, dar trecuta prin
strecuratoare. Lasam sa fiarba zarzavatul cam 20’, apoi adaugam carnita,
zeama de lamaie si tarhonul maruntit. Lasam sa mai dea un clocot si oprim
focul. Asezonam daca mai e nevoie si putem servi.
Pofta
buna!